Nieuws

Bijna uitgeroeid op Merwedekanaal

De Utrechtse roeiers van Triton, Orca en Viking maken zich zorgen om hun roeifaciliteiten op het Merwedekanaal, nu de gemeenteraad ingestemd heeft met de komst van een binnenhaven aan het Merwedekanaal. Eerder deze week bleek een roeibaan in De Uithof geen optie meer.

Door de toenemende drukte op het kanaal, luidden de roeiers afgelopen jaren al diverse keren de noodklok. Er ontstaan gevaarlijke situaties en het belemmert de beoefening van topsport.

Om ervoor te zorgen dat het roeien op topsportniveau op korte termijn toch mogelijk blijft, slaan Orca en Triton de handen ineen. Op eigen initiatief zijn ze bezig met het plaatsen van een tijdelijke loods in Vianen. Voor de realisering van het project leggen beide verenigingen een deel van hun eigen vermogen in. Om de begroting definitief rond te krijgen zijn ze een crowdfundingactie begonnen.

De roeiverenigingen willen een structurele oplossing, zodat ze in Utrecht kunnen blijven roeien. Hierbij worden ze gesteund door de Sportraad en VIDIUS.