Columns

Bijtend goedje

Is er iets mooiers dan een naakte vrouw die naar de douche loopt terwijl je zelf nog op bed ligt? Ja. Je zou er achterheen kunnen gaan om mee te douchen. Zo groot is mijn douche helaas nou ook weer niet. Het douchegordijn is te goor om met mijn rug tegen aan te staan rijden. Jammer. Maar. Prijsloos uitzicht.
Ik sta net zo graag tegen het douchegordijn aan, als dat ik zit in de douche. Op de grond dan. Een stoel zou ik nog wel ambiëren. Al gaat die dan weer roesten. Of rotten. Een houten stoel in de douche. Slecht idee. Maar. Douchegordijn. Eentje met bloemen. Natuurlijk. Hij hangt er alleen al drie jaar. Is dat veel, drie jaar? Het ziet er wel uit als veel. Te veel. Helemaal zwart aan de onderkant.
Was je dat uit? Een douchegordijn? Ik kan me herinneren dat mijn vader de onderkant wel eens in een emmer met een bijtend goedje zette. Dat was vroeger. Toen ik nog in de douche plaste. Nu niet meer. Nu kan ik het ophouden. Of ik ga voor het douchen naar het toilet. Werkt echt goed.
Voor zover ik weet hebben wij geen bijtend goedje in huis. Ik zou het over de vloer gooien ook. Zo graag wil ik eens in de douche zitten. Met mijn rug tegen het douchegordijn. Maar. Als dat kan. Dan kan ik er dus zo achteraan lopen. Om te staan in de douche. Tegen dat gordijn aan te rijden. Of wat kost een nieuw gordijn? Wat kost. Een nieuw. Douchegordijn?! En een slipmat dan. Want de vloer is glad. Gevaarlijk. Ik ga een nieuw gordijn halen. Nu. Nu. ‘Wacht nog even met douchen. Ik kom er zo aan!’