Columns

Aandacht voor VrouwPower

De laatste blog was van 19 december, nog voor de kerstdagen. Ook lekker (en teveel) gegeten? De kerstvakantie zit er bijna op. Deze maand nog even doorbijten en we hebben de eerste helft van het collegejaar 2014-2015 achter de rug.
Ik heb veel uit bladen en kranten gescheurd wat me interessant leek om te bewaren of om een blog over te schrijven. Maar ik heb me eerst gestort op het maken van fotoboeken van mijn reizen het afgelopen jaar. Daar was ik nog niet aan toegekomen.

Vandaag viel het decembernummer, 124 pagina's, van The Hollywood Reporter door de brievenbus over vrouwen in de entertainment. Het blad bestaat bij de gratie van het feliciteren van medewerkers uit voornamelijk de filmwereld. Eerst krijg je advertenties van maatschappijen die personen aanprijzen om eventueel genomineerd te worden. Een paar weken later advertenties met felicitaties als ze genomineerd zijn. Dan aanprijzingen om bijvoorbeeld een Oscar of een Emmy te winnen. Daarna weer een rits advertenties om alle winnaars in het oneindige aantal categorieën te feliciteren.

Dit keer worden alleen vrouwen gefeliciteerd met behaalde resultaten en hun positie op de lijst van Power 100 Women in Entertainment. Nummer 1 is Bonnie Hammer (Fox TV). Angelina Joli staat op 9 en is de snelste stijgster.