Columns

Aangenaam! Yolande, kluizenaar

Yolande Tump is vierdejaars student journalistiek en blogt wekelijks over haar belevenissen.

Geërgerd geef ik een mep op mijn wekker. ‘Ik ben ook gek’ roep ik hard uit, terwijl ik mijn laken in woede van me af sla. Vrijwillig om tien voor zeven opstaan? Wie doet dat nou? Gekken! Of mensen die bijna afstuderen.

De komende twee weken is er maar één ding waar ik me mee bezig houd: afstuderen. En om dat voor elkaar te krijgen moet ik hard doorwerken en, helaas, vroeg opstaan. Want ik moet nog een miljoen dingen doen: video’s filmen, interviews afnemen, boeken lezen, literatuuronderzoek doen, kranten doorspitten. Dus het is even op mijn lip bijten, en keihard doorgaan!

Af en toe zijn er dieptepunten. Bijvoorbeeld die keren dat ik met de gordijnen dicht in mijn kamer aan mijn literatuuronderzoek moest werken, terwijl buiten de rosé en barbecuegeur naar me lonkten. Maar nee, op dit punt van het afstuderen ben ik daar te sterk voor. Verleidingen moeten worden weerstaan, glazen rosé afgewezen en zon is echt overrated. Tenminste, voor een kluizenaar, want zo voel ik me op dit moment wel een beetje.

Ondanks de zware taak blijf ik sterk. De gordijnen blijven dicht, de glazen wijn in de fles en de vooruitzichten aan een prachtige zomer in Florida is het enige wat me nog op de been houdt. Hoewel, er is nog één ding: het einde is in zicht. En deze kluizenaar kan niet wachten tot het moment daar is.