Columns

Arnick Boons

Begin september was het in mijn ogen de tweede keer dat Huib de Jong tijdens de jaaropening stil stond bij overleden studenten, docenten en medewerkers. Ik krijg dan altijd de kriebels als de namen van hen worden opgenoemd en we daarna enkele ogenblikken stil zijn om hen te gedenken. Toch vind ik het goed dat Huib dit doet. Onwillekeurig denk je dan ook aan mensen uit je naaste omgeving die je zijn ontvallen. Lastig is het om meteen weer over te gaan tot de orde van de dag.

Zo verging het ons ook vanmiddag op de FEM. We hadden een nieuwjaarslunch op de FEM, waar vorig jaar directeur Arnick Boons een speech hield waar ik in een blog nogal wat commentaar op had. Dit jaar sprak directie secretaris Ouke Pijl, die dat ook uitstekend op de kerstborrel had gedaan, omdat Arnick Boons toen al ziek was. Het was een flinke griep.

Na nu blijkt heeft Arnick Boons echter een kwaadaardige leverkanker. Voor de aanwezigen na zo'n bericht nog lastiger om meteen weer met frisse moed het nieuwe jaar in te stappen. Ik vernam dat Arnick binnenkort een persoonlijke brief aan docenten en medewerkers van de FEM zal sturen. Via deze blog wens ik hem en zijn familie veel sterkte.