Columns

Bandung

De tweede beursdag is achter de rug, waarop 1500 studenten verwacht werden, maar nog geen duizend kwamen opdagen. Volgens de organisator, het Nuffic, lag het aan de regen met daar tussen door enkele tropische buien en dat het hotel aan een ontzettend drukke weg ligt. Dit laatste valt moeilijk te vermijden, want het verkeer is in alle grote steden van Indonesië een chaos.

Ondanks dat we weer de enige hogeschool waren, viel het bezoek tegen, omdat de meesten kwamen voor een masteropleiding. Daar hebben we er ook wel een paar van, maar niet in watermanagement of in engineering. Het woord ‘sciences’ in onze Engelse naam wekt verwarring . We hebben echter niets op dat gebied, terwijl toevallig een alumnus, op zoek naar een geschikte PhD in ons land, het heel jammer vindt dat wij de Engelstalige opleiding ‘product design’ hebben afgeschaft, die hij nog bij ons heeft gevolgd.

Morgenochtend vertrek ik met een openbaar busje naar Jakarta om een presentatie op een middelbare school te geven. Zaterdag en zondag volgen dan nog twee beursdagen waar per dag tusssen de 8 en 10.000 studenten worden verwacht. Dat gaat een hele klus worden. Hopelijk kunnen we onze aandacht toch nog een beetje verdelen.