Columns

Ceremoniële opening

Maandag hadden we de ceremoniële opening van de primary school, waarbij er allemaal belangrijke dorpsleden, voorzitters van het Chedra-project, de ouders en natuurlijk de kinderen werden uitgenodigd. Het zou om 10 uur beginnen en volgens (de inmiddels welbekende) Afrikaanse gebruiken begon het om 12 uur. De kindjes kregen (of moeten nog krijgen) uniformen, pennen, potloden, schriftjes, boeken etc.Dit had Sacha allemaal van haar sponsorgeld kunnen kopen. Het was zo’n leuke dag. Iedereen was blij en we hebben lekker gedanst en gezongen met de kindjes. Ze vonden het geweldig om te poseren en te knuffelen dus daarom heb ik een paar leuke foto’s geupload (als het niet niet lukt, wederom op mijn Facebook).

Dinsdag werkten we voor de school aan een droogrek voor de afwas en konden we zien hoe de kindjes les kregen in de lokaaltjes. Het droogrek is ongeveer 3 bij 2 meter en moest gemaakt worden van houten takken/stammen van de bomen die ze daar omgekapt hadden. We kregen deze dag maar de helft af helaas, maar het was wel weer leuk om de kinderen te zien in de mooie uniformpjes.

Woensdag weer de formulieren van de housevisits uitgewerkt in een analyse van de benodigdheden in de communities. Na deze dag formulieren invullen in excel en zien wat de problemen zijn in de omgeving waren we helemaal gaar en zat ik er even doorheen.

Donderdag werkten we aan onze knelpuntenanalyse voor de stageopdracht nadat we hebben bekeken wat er allemaal al was aan voorlichtingsmateriaal over hiv. Helemaal niks. Die knelpunten-analyse was dus vlug gemaakt..

Na deze week had ik echt even afleiding nodig. Gelukkig hadden we een super leuk weekend voor de boeg. We zijn naar Murchison Falls geweest en hebben twee dagen safari gedaan met busjes waarop we konden zitten. Olifanten, giraffen, leeuwen, buffels, nijlpaarden en nog veel meer gezien, super leuk.

Verder nog gevaren op de Nijl en een hike gedaan naar de watervallen en een super mooi uitzicht gehad. Wat was dit weer een geweldig weekend. We zaten wel 8 uur in het busje maar er was onderweg zoveel te zien dat het echt leuk was. We gingen zondag weer helemaal ontspannen terug naar het vrijwilligershuis. Hopelijk volgen er nog veel van deze leuke weekenden.Laura van Strijp is derdejaars student management in de zorg en blogt over haar stage in Uganda