Columns

Comeback

Yolande Tump is vierdejaars student journalistiek en blogt wekelijks over haar belevenissen.

Mijn eerste kennismaking met de HU was eerlijk gezegd niet gelijk een geslaagde. Mijn introkamp verliep anders dan verwacht. Geen zorgen, het was niet echt traumatisch. Ik vond geen insecten in mijn onderbroek, ze hebben me niet in het meer gegooid of mijn hand in een glas water gedaan zodat ik in mijn broek plaste in mijn slaap. Het had eigenlijk helemaal niets met mijn opleiding te maken, de lieve mensen van het introkamp of de HU zelf.  
 
De eerste twee dagen van kamp heb ik me erg vermaakt, zoals het hoort op een introweek. Moddergevechten, spelletjes doen, bij het kampvuur zitten. Een top begin. Alleen had het geen fijn eind. Sinds mijn geboorte heb ik een erge allergie voor melk en ei. Na het eten van een overheerlijke kip-kerrieschotel (met melk), zwol mijn keel op, kreeg ik over mijn hele lichaam bulten en snelde de kampleiding met mij naar het dichtstbijzijnde ziekenhuis. Daar heb ik vervolgens de nacht doorgebracht terwijl al mijn klasgenoten biertjes dronken en dingen deden die je hoort te doen op een introkamp. 
 
Zo had ik mijn eerste ontmoeting met de hogeschool en mijn klasgenoten natuurlijk niet voorgesteld. Hoewel ik wel een comeback heb gemaakt op het, bij ons legendarische, bootfeest aan het einde van de week. Hier was ik weer in volle glorie aanwezig, klaar voor een tweede poging met mijn klasgenoten. Toch had ik liever een andere eerste indruk achtergelaten op het introkamp. Daarom wil ik nu, voor jullie, wel een goede eerste indruk achterlaten, op mijn manier. 
 
Lieve allemaal,
 
Mijn eerste kennismaking met de HU was niet een geweldige, maar hé, zo laat ik wel zien hoe goed ik ben in comebacks. Daarom stel ik me nu gewoon zo aan jullie voor. Ik ben Yolande, 20 jaar oud, vierdejaars student journalistiek, blogger, meester in comebacks en de rest moeten we maar bespreken onder het genot van een biertje (of een wijntje, daar houd ik meer van).