Columns

Creatief met laarzenLaura van Strijp is derdejaars student management in de zorg en blogt over haar stage in Uganda

Deze week waren we weer lekker enthousiast begonnen, want wat was het weer een topweekend! Wederom voor de verandering maar weer begonnen in de schooltuin. Zal binnenkort weer eens foto’s uploaden met de veranderingen. De zaden en miniplantjes zijn aan 1 kant al geplant, nu de andere kant nog en dan volgende week beginnen aan het hek eromheen. Flink project dus.

Maar deze week ook nog andere leuke dingen gezien. Bijvoorbeeld in het lokale winkelstraatje bij ons in de buurt; Ssaza. Daar zijn de mensen zo creatief. 
Deze week zagen we iemand met spijkers door de schoenen heen, die even in een electriciteitsmast ging klimmen om een draadje te repareren. Daarna zagen we ook nog iemand die laarzen aan het repareren was door het dicht te smelten.

Dingen die we in Nederland al lang weg hadden gegooid gebruiken ze hier nog een keer en repareren ze. Naast de super lieve mensen is dat echt iets wat Uganda heel erg siert.

En verder hebben we ook nog een ongelukje gehad met de boda. Onze lokale huisgenoot zag dat we moe waren na een hele dag werken in de tuin en wilde ons matsen door een keer de steile berg op te rijden voor het vrijwilligershuis. Natuurlijk ging dit weer net mis nu we het een keer gingen proberen (ondanks dat hij dit iedere dag doet). Achterover gekanteld en gelukkig op wat kneuzingen, blauwe plekken en schaafwondjes na niks aan het handje. Komen we er weer goed vanaf.

Nu is mijn moeder op bezoek en samen zullen wij nog een weblog plaatsen van onze belevenissen als het tenminste lukt met dit internet…