Columns

Dag van de rechten van het kind

Twee e-mails, een van de FMS (Foundation Max van der Stoel) en van de AOb (Algemene Onderwijsbond) en een zelfstandige bijlage van 32 pagina’s bij TROUW wijzen op de aankomende Dag van de Rechten van het Kind: 20 november. De FMS organiseert een lezing op 8 december in Den Haag door Kailash Satyarthi, winnaar van de Nobel Peace Prize in 2014. Deze activist zal alles vertellen over zijn strijd voor kinderrechten en tegen kinderarbeid wereldwijd. Klik http://bit.ly/1OgMJeM om je gratis in te schrijven.

Op maandagmiddag 14 december houdt Mondiaal FNV in TivoliVredenburg in Utrecht een korte-film-festival met acht films over de niet overal optimale werkomstandigheden in de wereld. Toelichtingen van arbeiders uit Ghana, Kenia en Zimbabwe, waar enkele van de films gemaakt zijn, zijn tijdens het festival aanwezig. Gratis aanmelden kan via deze link: http://bit.ly/1SH20GM.

De genoemde bijlage is een indrukwekkend project van Mona van den Berg. Het Verdrag voor de Kinderrechten van de Verenigde Naties werd op 20 november 1989 aangenomen en inmiddels hebben 195 landen dit verdrag geratificeerd. Maar nog steeds zijn kinderarbeid en kindersterfte wereldwijde problemen. Vluchtelingen, en dus ook kinderen, zie je kilometers zeulen met een paar tassen waarin hun hele hebben en houden zit. Probeer die krant te bemachtigen en geef ‘m door.