Droom en werkelijkheid

Ik heb er nu zo’n 6 weken op zitten, op school dan. Ik doe Sociaal Pedagogische Hulpverlening. En ik moet bekennen, dat ik de laatste paar weken nauwelijks naar de lessen geweest ben.

Beste decaan,

Ik heb er nu zo’n 6 weken op zitten, op school dan. Ik doe Sociaal Pedagogische Hulpverlening. En ik moet bekennen, dat ik de laatste paar weken nauwelijks naar de lessen geweest ben. De projectgroep wil ik niet in de steek laten, dus dat doe ik nog wel. Ik ben tot de ontdekking gekomen dat ik de inhoudelijke vakken niet boeiend vind. Ik zie me later ook helemaal niet een goeie hulpverlener worden. Ik lig nu al wakker van de problemen van mijn vriendinnen. Eigenlijk droomde ik altijd van een creatieve opleiding, maar in werkelijkheid kun je daar niets mee verdienen, zeggen mijn ouders. Mijn vader is zelf trompettist, maar wel in zijn vrije tijd. Nu willen ze dat ik eerst met een decaan ga praten en mijn vader wil eigenlijk ook bij het gesprek zijn. Kan dat wel?

Olivia

Beste Olivia,

Wat jammer voor je dat je het niet naar je zin hebt. Het siert je dat je je projectgroep niet in de steek wilt laten. Het is nu belangrijk om erachter te komen wat er niet goed gegaan is bij deze keuze en vooral wat dan wel bij je past. Je geeft eigenlijk al aan dat je zelf het liefst een creatieve kant op had gewild. Heb je al eens met je studieloopbaanbegeleider gesproken over de creatieve aspecten van je opleiding? Want die zijn er echt ook bij SPH. Bovendien volg je de brede propedeuse en zou je ook kunnen uitzoeken of de opleiding culturele en maatschappelijke vorming meer bij je past.
Het is duidelijk dat je ouders een belangrijke rol bij je beslissing hebben gespeeld. Het is belangrijk om te kijken of en hoe je met je studie later je brood kunt verdienen. We kunnen er samen over praten als je wilt. Als je zelf graag je vader bij het gesprek wilt, dan kan dat natuurlijk. Weet je overigens dat we als hogeschool samen met de universiteit een eigen Centrum voor Studiekeuze hebben met professionals die jou verder kunnen helpen met een andere keuze? De website is www.centrumstudiekeuze.nl.

Met vriendelijke groet,

Margriet Andriesen, studentendecaan bij de Faculteit Maatschappij en Recht

Volg ons op Instagram
Reageer!
Reageer!
Deel via...