Columns

Focus

"Focus", zeg ik tegen studenten, "het is zonde van je tijd om.…" Toch worstel ik vandaag door vier dagbladen, los nog van de nieuwsbrieven die ik op mijn computer lees. Waarom ik soms zo'n junk ben, weet ik niet. Als excuus zeg ik, dat ik het nodig heb om een dagelijkse blog te schrijven met altijd iets wetenswaardig. Maar dat is onzin, want er schieten de hele dag ideeën door me heen waarover wat te schrijven valt.

Hoewel ik geen vaste baan meer ambieer (en de vraag is of ze me nog willen hebben), lees ik elke week de vacatures op de HU via http://bit.ly/Zlpmfh. Daarin wordt deze week een directeur voor het Instituut voor Communicatie gevraagd (schaal 14). Als je daar wordt opgeleid, ben je dan minder objectief dan als je je opleiding volgt bij het Instituut voor Media (School voor Journalistiek)?

Elke week in de Gooi & Eemlander een hele pagina over een student, die stage loopt in het buitenland en hoe waardevol dit is. Trouw beweert dat een jaartje ertussenuit geen verrijking is. Ze bedoelen dan na je eindexamen of als je je bachelordiploma hebt. De kansen op de arbeidersmarkt groeien niet door een jaartje weg, wel als je dat doet tijdens je studie (http://bit.ly/1qeISkw).