Columns

Goede voorbeelden

Eergisteren ergerde ik mij aan de niet werkende kopieermachines en schreef een blog. Zowaar reageerde HU-kwaliteitsguru Ouke Pijl, die mij wees op nog wat meer mogelijkheden. Alleen al door de reactie op mijn blog fleurde ik op.

Er kwam ook een e-mail binnen van de nieuwe FEM-directeur Rob Lambalgen met de aanzet van de nieuwe FEM-organisatie. Dat bericht stikte van de afkortingen. Ik stuurde een e-mail aan hem om hem te wijzen op te veel afkortingen en jargon. Diezelfde avond stuurde hij mij een e-mail waarin hij zei dat hij zelf een maand geoefend had om al die afkortingen onder de knie te krijgen en dacht dat iedereen het wel zou weten. Maar hij zou er aan denken in de toekomst.

Gisteren feliciteerde ik Huib de Jong per e-mail met zijn benoeming als rector van de Hogeschool van Amsterdam en opvolger van Jet Bussemaker. Ik schreef dat ik nog wel eens fulmineerde in mijn blogs tegen het college van bestuur en hem in het bijzonder. Een uur later bedankte hij me juist voor mijn betrokkenheid met de woorden een bestuur zonder weerwerk is zonder richting.
In de snelheid van reageren kan menig docent een voorbeeld aan deze bestuurders nemen.