Columns

Goede voornemens?

Goede voornemens? Laat alles vallen. Niet letterlijk, maar figuurlijk. Ga doen waar je zin in hebt. Wil je rijk worden, dan moet je creatief zijn en je daar alleen op concentreren. Bedenk iets unieks, waar een vervolg op zit. Zorg dat je ermee in de publiciteit komt en dat jouw idee opgepikt wordt door de redactie van DeWereldDraaitDoor. Presenteer je dusdanig dat Matthijs van Nieuwkerk zegt: "Ik denk dat we je regelmatig gaan uitnodigen."

Zo word je een Bekende Nederlander. Laat je echter niet bestempelen als een eendagsvlieg. Zorg dat je in de media gezien en gehoord blijft. Hopelijk heeft jouw idee internationale potentie. Zoek sympathisanten en investeerders om je vleugels uit te slaan. Met crowd sourcing moet je dan de nodige pecunia binnen zien te halen. Als je echter een spraakmakende partner weet te vinden, gaat de mediacarrousel weer opnieuw draaien.

Het vereist dan wat inventiviteit om een buitenlands vliegwielmedium als DWDD te vinden, waardoor alles verder rolt. Je nieuwe firma is inmiddels zoveel waard dat je met je partner, die dat al eerder deed, besluit al jullie aandelen te verkopen.
Mocht dit allemaal te moeilijk zijn, dan kan je ook een staatslot kopen, maar de kans dat je dan binnenloopt is uitermate klein.