Columns

Halveren die bestuurslaag

Het kriebelt. Ik heb een paar dagen overgeslagen om een blog te schrijven. Ik moet een artikel schrijven dat maar niet afkomt en ik moet een trip naar Tanzania voorbereiden. Toch komt er veel voorbij waarover ik wil schrijven. Doordat mijn dochter nog een krant achterliet, zwoegde ik (met plezier hoor) vier kranten door. Eigenlijk staat er altijd wel iets in, dat ik met mijn bloglezers wil delen.

Vanmorgen zag ik InHolland-bestuursvoorzitter Doekle Terpstra in het televisieprogramma 'WNL op zondag' zijn hogeschool verdedigen. Alles is daar weer op orde en inderdaad is de lat voor studenten hoger gelegd en daardoor voor sommigen te hoog. Maar diploma's zijn niet om weg te geven. Terpstra opperde dat elke publieke organisatie elke vijf jaar z'n staf zou moeten halveren, omdat die altijd onnodig indikt. Hij bleef nog even bij InHolland totdat er een opvolger voor hem is gevonden.

Deze maand gaat Terpstra aan de slag als nieuwe aanjager voor het Techniekpact. Dat maakten de ministers Kamp en Bussemaker afgelopen donderdag bekend. Het Techniekpact is een samenwerking tussen onderwijs, bedrijfsleven en overheid met als doel de kwaliteit van het techniekonderwijs te verbeteren en meer jongeren voor techniek te interesseren. Tsja, en zo heb ik toch weer een blog geschreven.