Columns

Het aantrekkelijke buitenland

We zijn in periode D beland, of in blok 4; elk jaar verandert de naam van de verdeling binnen onze twee semesters. We proberen al jaren er een echte periode E bij te voegen. Maar die wordt aan het begin of eind gebruikt om nog wat dingen in te halen. Wel zijn er natuurlijk ruim 130 academische cursussen van de Summerschool (een samenwerking tussen de Hogeschool Utrecht en de Universiteit Utrecht), de grootste van Europa.

En dan beginnen we weer met heel veel klassen, weer pogingen om het rendement te verbeteren, het onderwijs te verbeteren. De meesten van de HU-vierde jaars studenten beginnen aan hun minor. Hopelijk is die van hun eerste keuze doorgegaan. Er komen exchange studenten voor een half jaar, soms een heel jaar naar ons en een aantal van onze studenten gaat naar het buitenland. Dit laatste zou in mijn ogen verankerd moeten zijn in elke opleiding. (Lees Laura van Strijp)

Omdat ik alleen inzicht heb in de scores van de FEM-minoren, hier de top drie na de eerste ronde wat het aantal inschrijvingen betreft. Alle drie hebben een maximum van 60, dus er is nog plek in ronde twee: 1. Project management 52; 2. International Communication Skills 47; 3. Reclame 46 inschrijvingen.