Columns

Hillary Clinton als president

Weer achterstallige literatuur doorgenomen, niet met een hoofdletter L, maar gewoon tijdschriften en uitgescheurde artikelen. Zo las ik in een oude Vogue van juni dit jaar, dus qua ouderdom valt dit wel mee, dat Hillary Clinton zich dit jaar officieel kandidaat zal stellen voor het Amerikaanse presidentschap. Volgens Vogue heeft ze ontzettend veel achter de schermen gedaan en bereikt. Een van haar wapenfeiten was het helpen sluiten van een vredesverdrag in Noord-Ierland.

Maar eerst moet ze nog als de democratische kandidaat worden gekozen. En het totale campagnebedrag wat ze daarvoor moet ophoesten wordt geschat op € 1.2 miljard. Daar kan je menig ontwikkelingsland aardig mee helpen. Al is het marketingbudget van Heineken wereldwijd bijna € 2.3 miljard. Lukt het Hillary echter, dan zal ze de eerste vrouwelijke Amerikaanse president worden (al zou ik graag presidente zeggen).

Eleanor Roosevelt zei ooit: “Every woman in public life needs to develop a skin as tough as rhinoceros hide”. Hillary heeft zeker bewezen met de verschillende affaires van haar man, die ze nu haar vriend schijnt te noemen, dat ze een dikke huid heeft.
Wie horen niet in dit rijtje thuis? Aminata Touré, Angela Merkel, Geri Bonhof, Ellen Johnson-Sirleaf, Hillary Clinton, Michelle Bachelet, Park Geun-hye of Dilma Vana Rousseff?