Columns

iPads

Je ziet ze steeds vaker. Tablets heten ze. De meest gewenste daarvan is de iPad. De iPad was geloof ik de eerste en wordt zeker gezien als de meest sexy tablet. Je schijnt er veel mee te kunnen. Schijnt een nuttig ding te zijn, voor zowel werk als hobby.
Ik heb ook een iPad. Voor m’n werk. Zodat er van alles papierloos kan. De iPad vervangt dan papier. Lezen, aantekeningen maken en dergelijke doe je dan niet meer op papier, maar op de iPad. Technisch kan het allemaal, maar het is wel erg wennen voor me. Ik ben opgegroeid en opgevoed met papier en pen en ik voel me nog ongemakkelijk als ik in plaats daarvan met een iPad moet werken.

’t Meeste mis ik nog het wegwerpgevoel. Papier waar je klaar mee bent, verscheur je en doe je in de papierbak. Pennen raken op en gooi je weg. Heerlijk. Ik heb een hele verzameling pennen en die liggen nu ongebruikt ergens te wachten om weggegooid te worden.
Af en toe doet m’n iPad niet wat ik wil. Als ’t nu een pen was, of een mislukte aantekening op papier, gooide ik pen en/of papier gewoon weg. Ik moet me met die iPad soms echt inhouden, zo graag wil ik m’n wegwerpgevoel terug.

Lijkt me heerlijk: zo een keer per maand een iPad wegwerpen. Om te voorkomen dat ik dat echt ga doen, dat de verleiding te groot wordt, werk ik toch af en toe nog maar met pen en papier. In de nabije toekomst, wie weet, kunnen we beschikken over wegwerp-iPads. Ik kijk er naar uit.