Columns

Laatste stageweek

Yolande Tump is vierdejaars student journalistiek en blogt wekelijks over haar belevenissen.

De dagen zijn voorbijgevlogen. Precies zoals iedereen drie maanden geleden tegen me zei: ‘voor je het weet is het afgelopen’. En nu is het zover. Mijn laatste stagedag is in zicht.

Zelf kan ik het amper geloven. Om maar met een cliché te starten: het leek net gisteren dat ik begon. Vol goede moed (ik ga vast een tien halen), te hoge verwachtingen (misschien krijg ik wel een baan aangeboden) en laten we eerlijk zijn. Een beetje onder de indruk van het stagebedrijf en de mensen die er werkten.

En kijk nou eens. Drie maanden verder en ook velen ervaringen verder. Vandaag de dag is er van die goede moed minder over (ik doe gewoon zo goed mogelijk mijn best), de verwachtingen zijn bijgesteld (misschien zie ik ze ooit terug), en ben ik minder onder de indruk (het zijn ook maar mensen net zoals ik).

Toch vind ik het jammer om te gaan. Stages zijn uitstekende plekken om veel te leren, ervaringen op te doen en mensen te leren kennen. Om daar afstand van te doen ,als leergierige student, is erg jammer kan ik je vertellen. Maar ik kan er met een goed gevoel op terug kijken. De ritjes naar Amsterdam, het oude grachtenpand en de gezellige collega’s waren naast mijn werkzaamheden niet verkeerd. But all good things come to an end. En zo ook mijn stage. Op naar het afstuderen!