Malaysia

Malaysia zoekt jou.

We komen Malaysia het meest tegen op de televisie, omdat al jaren Robinson Island er wordt opgenomen. En de hoofdstad Kuala Lumpur is vaak tussenstop voor vluchten naar Indonesië en Australië. Malaysia met ruim 28 miljoen inwoners timmert flink aan de weg, zit niet in een financiële crisis als wij in Europa en zoekt buitenlanders om te investeen en om te komen studeren.

In een aparte kleurenbijlage in de Jakarta Post prijzen ze hun universiteiten aan, waarvan 23 privé en nog eens filialen van vijf buitenlandse universiteiten. In totaal studeerden het afgelopen jaar bijna 63.000 buitenlandse studenten in Malaysia, dat was 7,6% meer dan het jaar ervoor. Met name worden hun medische opleidingen gepromoot.

Het zijn voornamelijk studenten met een Chineze achtergrond die elders gaan studeren. Dat zijn de rijkere Chinezen uit Indonesië, die niet te ver van huis willen en een overstap naar Singapore of Malaysia wel aandurven. Door de afstand is Australië het favoriete Engelstalige studeerland voor vele niet Engels sprekende Aziaten. Maar Nederland is toch ook aantrekkelijk, omdat veel studenten die ik hier spreek nog (verre) familieleden blijken te hebben in ons land.

Volg ons op Instagram
Reageer!
Reageer!
Deel via...