Columns

Mariah Carrey

Geld trekt en voor sommigen is het een obsessie. Bijna iedereen wil er meer van. Daarom doen we mee aan loterijen en onderhandelen we voor hogere salarissen. Er is ook een wat onnette uitspraak voor (meestal) dames die de top niet bereiken met capaciteiten, maar via het bed. Zij hebben zich naar de top geneukt, heet dit dan. De vraag is of ze er anders ook niet zouden zijn gekomen.

Mariah Carey is misschien zo’n voorbeeld. Met haar goddelijke stem had ze op 26-jarige leeftijd al tachtig miljoen albums verkocht. Maar ze wilde meer en trouwde haar 22 jaar oudere toenmalige baas, Tommy Mottola. Hij had net, in 1996, een vijfjarig contract getekend voor 35 miljoen dollar, bij Sony Music. Er was dus genoeg geld om Mariah’s gezicht net nog iets knapper te maken en haar borsten wat meer inhoud te geven.

Dat Mariah haar uiterlijk belangrijk vond, merkte ik bij een albumpresentatie in het Metzrestaurant in Amsterdam, waar maar een paar fotografen werden toegelaten. Die mochten haar alleen van opzij fotograferen en dan alleen nog maar van links (of rechts, dat weet ik niet meer). Zonder dat huwelijk met Tommy Mottola, dat al in 1997 strandde, was ze er vast ook wel gekomen.