Columns

Minormarkt

Wat een drukte vanmiddag tijdens de Minormarkt bij de FMR. Net als vorig jaar stromen de studenten al een half uur voor het officiële begin naar binnen en is het een half uur voordat de kraampjes afgeruimd worden al weer stilletjes. Van het College van Bestuur kwam Jan Bogerd langs om poolshoogte te nemen. Dat was net tijdens piektijd, dat je nauwelijks langs elkaar heen kon lopen in de smalle paadjes en het converseren lastig ging.

Er zijn studenten die met een echt doel komen, want ze hebben zich via de minorsite voorbereid. Ze twijfelen nog tussen twee minoren, of willen hun keuze bevestigd zien door een gesprek met een van de docenten bij zo'n half kraampje. Er zijn echter ook studenten die nog geen enkel idee hebben wat ze moeten kiezen. Het blijft ook lastig, ondanks het ruime assortiment.

Nu dat de minoren bijna tien jaar in ons curriculum zitten zou men aan verbeteringen kunnen gaan denken. Bijvoorbeeld om enkele goedlopende minoren ook in het tweede semester aan te bieden, waardoor er ruimte voor stages in het eerste semester komt. Echte ruil-mogelijkheden met andere hogescholen, ook in het buitenland, die door moeilijke verrekeningen en uitwisselingsregels niet ten volle benut worden. Lukt dat wel, dan is de HU echt flexibel.