Columns

Smakelijk schrijven

Derdejaars journalistiek studente Julie Brummel blogt drie maanden lang vanaf haar stageplek De Amersfoortse Courant. Een zwaar interview deze week, in een Michelinsterrestaurant rond lunchtijd. 

Het moet leuk, lekker, spannend. Gewoon ‘smakelijk schrijven’. Een advies dat ik al vaak heb gehoord op de redactie en waar ik graag naar leef. En zo moeilijk is dat niet wanneer je onderwerp heerlijk is. 
 
Deze week kon ik dit wel heel letterlijk nemen. De Michelingids kwam uit. Laat Amersfoort nou net een nieuw sterrenrestaurant hebben… Daar moeten we natuurlijk een kijkje nemen!
 
Blok’s is een begrip in de stad waar ik stage loop. En blijkbaar ook in de culinaire wereld. Ik verwachtte een gezellige drukte en uitgelaten mensen. Niets te veel verwacht! Het eerste flesje champagne was duidelijk al open gegaan. Hoe nuchter de eigenaren zichzelf ook noemen, deze vreugde was hen een beetje te veel.
 
Het restaurant ging die dag gewoon open, al was het alleen voor familie, vrienden en vaste gasten. Dus tussen de fotografen, opnames voor RTV Utrecht en Hart van Nederland en mijn vragen door werden er ook voorbereidingen voor die avond gedaan. 
 
Met de uitleg van de eigenaar en chef-kok en de lekkerste dingetjes die voorbij kwamen werd het een zwaar interview. Niet handig om een onderwerp als dit rond lunchtijd te plannen…
 
Hoewel ik helaas niets heb kunnen proeven – baal – was het no problemo om hier een smakelijk stuk van te maken. Alle ingrediënten waren aanwezig!