Columns

Teamwerk

Een student moet na een project een reflectieverslag maken over het project. Het volgende ‘spannende’ avontuur wil ik jullie niet onthouden. Met dank aan student M.

‘De eerste ochtend begonnen wij aan ons nieuwe project. Helaas stond ik in de file richting Utrecht, waardoor ik een kwartier te laat was. Ik baalde enorm want een eerste indruk vergeet een docent nooit! Bij aankomst op school moest ik eraan geloven, want de groepen waren al ingedeeld. Laatkomers werden bij elkaar in één groep geplaatst en de studenten die de eerste ochtend ontbraken, werden ook in deze groep gezet.

Er was één andere studente van mijn groep aanwezig: Ingrid, zij moest het hele project over doen. Samen met Ingrid maakte ik een taakverdeling voor de eerste drie weken, die ik per e-mail naar mijn drie groepsgenoten stuurde, zodat iedereen aan de slag kon.

De communicatie in ons team verliep prima. We hadden iedere dinsdag een vast tijdstip waarop we met de groep afspraken. Dit tijdstip werd nooit door iedereen gehaald. Henk was de eerste drie weken niet aanwezig.

In de vierde week leek iedereen te gaan komen op het teamoverleg maar Piet had zich verslapen, want de batterij van zijn wekker was leeg en Sanne moest invallen op haar werk. Gelukkig was Piet er in week 5, maar hij had zijn deel niet af want Piet moest nog een project uit het vorige blok overdoen en dát was echt zijn laatste kans. Piet en Ingrid hadden veel vertrouwen in mij en dus kreeg ik het werk van Piet erbij.

In week 6 sloeg de stress toe, toen bleek dat Henk nog niet begonnen was met zijn gedeelte. Doordat hij de lessen had gemist in de eerste drie weken, snapte hij niets van de opdracht. Dom dat we daar niet eerder aan gedacht hadden.

Na drie avonden met Henk achter de computer was zijn gedeelte bijna klaar. Maar hij had geen tijd meer omdat hij het gala van zijn studentenvereniging moest voorbereiden. De laatste twee nachten voor de deadline heb ik flink doorgehaald en alles aan elkaar geplakt en uitgeprint. Achteraf vonden Sanne en Ingrid de voorkant niet mooi.

Er is tijdens het project een goede sfeer geweest en wij hebben geen last van conflicten gehad. De samenwerking kwam stroef op gang door opstartproblemen maar daarna heeft iedereen zijn dingetje gedaan en met het eindresultaat van 5,6 waren we allemaal dik tevreden.’