Columns

Trouw is uitstekend

Eigenlijk vind ik Trouw een uitstekende krant. Goede nieuwsvoorziening, helder opgemaakt. Ik heb er twee weken gratis van genoten. Want vorige maand verscheen in veel tijdschriften en omroepgidsen een folder waarin je kon kiezen uit een aantal kranten die je dan veertien dagen gratis kreeg. Je moest dan wel van alles invullen, maar het abonnement stopte automatisch. Ik koos voor Trouw.

Het is aardig om kranten te vergelijken. Een nieuw boek verschijnt en je ziet de verschillende recensies en interviews met schrijvers. De invalshoeken zijn anders. Echte primeurs zie je nauwelijks.
We weten al decennia dat het basisonderwijs gedomineerd wordt door vrouwelijke leerkrachten. Het aantal jongens op de pabo neemt nog steeds af. Er is een gebrek aan mannelijke rolmodellen, zegt een vertegenwoordiger van vakbond CNV Onderwijs (ja, we lezen Trouw).

Rik Hooftman zit op een rooms-katholieke basisschool als enige man en vindt dit jammer voor hemzelf en de kinderen. Er moeten meer hij-instromers komen, zegt Irma Heemskerk van het Kohnstamm Instituut. Verder lees ik een commentaar: ‘Hoger salaris kan het middel niet zijn om tekort docenten op te lossen’. En nog twee koppen: ‘Amerikaanse overheid mag vrijuit bidden’, en ‘Ik ben christen en ik wil in het Joodse leger’. Het blijft wel de Trouw natuurlijk.