Columns

Veertien hallen vol

Twee keer eerder had ik me gratis ingeschreven, maar was niet gegaan. Dit keer toch maar op zondagmorgen naar de RAI in Amsterdam getogen. Op zondag voor (niet onder) het RAI-gebouw gratis parkeren. Ik dacht dat het wel lekker rustig zou zijn. Stromen mensen echter, begeleid door verkeersregelaars, liepen richting een grote witte tent met daarop de letters VISITORS, net als ik. Iedereen kreeg een badge en plattegrond. Alle hallen van de RAI waren vol. En dat allemaal voor IBC2013.

Honderden nieuwe producten werden geïntroduceerd op audiovisueelgebied, demonstraties gegeven en in diverse zaaltjes (waar ik niet in mocht) waren seminars en workshops. IBC2013 was al op donderdag gestart met een groot congres. De stands met de meest ingewikkelde apparatuur, van camera’s tot satellietschotels en alles wat ertussen en erboven (de cloud) zit, werd getoond.

Vanavond gaan de deuren open voor een Europese première van de klassieke ‘airborne thriller’ Top Gun in 3D. Gratis, mits je net als ik je een paar maanden geleden hebt ingeschreven. Eigenlijk een ‘must’ voor onze studenten en docenten van verschillende opleidingen op de FNT en FCJ om hier elk jaar naar toe te gaan. Zij snappen tenminste waar het over gaat. Mij ging veel van wat werd verteld boven m’n pet.