Columns

Vier bizarre studententrends

Yolande Tump is vierdejaars student journalistiek en blogt wekelijks over haar belevenissen.

Scholieren en studenten. Af en toe ontstaan er bizarre trends onder ons, waar een groot aantal aan meedoen. Gelukkig valt het in Nederland wel mee qua bizarre spellen en uitdagingen. Toch maak ik graag een lijstje met bizarre studententrends. Niet geschikt voor mensen met zwakke magen.

1. The Eraser Challenge
Amerikaanse studenten hebben een nieuw bizar spelletje verzonnen. Woorden bij elk letter van het alfabet opzeggen, terwijl je ondertussen je huid verwondt met een gummetje. Bij de letter Z mag je stoppen, en worden de verwondingen bekeken. Diepste wond wint!

2. Binge Drinking
Oftewel: comazuipen. In zo kort mogelijke tijd zo veel mogelijk alcohol naar binnen werken, zodat je in een extatische roes komt. Of een coma.

3. Knokkelen
Wie heeft het niet gedaan op de middelbare school? Knokkelen. Ook op het HBO wordt er af en toe nog eens geslagen op de knokkels. Het spel is simpel: twee personen slaan de knokkels van hun rechterhand tegen elkaar (in vuistvorm). Wanneer een van de twee de ander raakt, mag hij nog een keer. Als de ander zijn vuist op tijd weghaalt, mag hij slaan. Een normaal spel voor velen, maar stiekem best raar (en pijnlijk).

4. Oogballikken
De smerigste van allemaal: oogballikken. Een nieuwe trend onder Japanse scholieren is het likken van elkaars ogen. Een logische volgende stap na het tongzoenen, volgens veel Japanners. Oogartsen maken zich al zorgen over heftige ontstekingen, en ik moet eerlijk bekennen dat dit mij ook een beetje heftig lijkt.