Columns

Wat levert de verhuizing op?

Vandaag een 16 pagina dikke bijlage van de Gooi & Eemlander over onderwijs: next step 2015. Dit oogt grafisch beter dan 'volgende stap 2015'. Pagina 2 wordt gevuld met een advertentie voor Windesheim Flevoland en op pagina een interview met staatssecretaris van onderwijs Sander Dekker, die nog steeds bezig is met zijn strijd tegen de zesjescultuur. De andere pagina's bevatten interviews met volwassenen en kinderen, allemaal in relatie tot het onderwijs en hun talenten.

Trouw opent vanmorgen met 'Dure vmbo-boulevards hebben amper meerwaarde'. Ondanks tientallen miljoenen kostende nieuwbouw weten sommige vmbo-leerparken hun zwakke beoordelingen nauwelijks te verbeteren. Vijftien jaar geleden startte het vmbo. Om het imago te verbeteren zijn miljoenen gestoken in gebouwen, maar te weinig in het onderwijs zelf.

Hoe staat 't bij onze HU-domino-verhuizing? Natuurlijk zijn er talloze werk- en klankbordgroepen in de weer en zijn er briljante nota's verschenen. Maar wat daar nu in staat, had soms al jaren geleden uitgevoerd moeten worden. Bijvoorbeeld het schuiven met stages en minoren, waardoor het aanbod van stagiairs verspreid is over het jaar. Het bedrijfsleven vraagt daar al meer dan tien jaar om. Krijgen we nu dit inzcht doordat we gaan verhuizen, of doordat het (regionale) bedrijfsleven er al zo lang om zeurt?