Columns

Zaterdagedities brengen veel nieuws

Ze zijn er weer, de zaterdagedities van drie dagbladen, Het Parool, Trouw en de Gooi & Eemlander (G&E), in onze brievenbus tenminste. Ons abonnement op de Volkskrant heb ik voor een tijdje opgezegd, totdat ze met een aanbieding komen. Hun 'scoop' dat de Kernfysische Dienst na een reeks incidenten bij de reactor in Petten een greep in de kas deed, lees ik wel op hun site. Voorlopig ben ik wel weer even bezig.
Er tussendoor stuur ik een tweet Als je meer dan één dagblad leest, valt het op hoe ze elkaars rubrieken 'jatten', uitgaande van 'beter goed gepikt dan slecht bedacht'.

In de bijlage Vrij van de G&E staat de tot Nederlandse genaturaliseerde Keniaanse Lornah Kiplagat op de voorpagina in haar zelf ontworpen hardloopkleding. Binnenin twee pagina's met een grote foto waarin je Lornah met nog een hardloopster op Keniaans grondgebied ziet rennen terwijl een leeuw hen weemoedig aankijkt (mooi gefotoshopt).

Haar man en coach Pieter Langerhorst zit ook niet stil. Samen met Lornah heeft hij haar miljoenen geïnvesteerd in onder andere een High Altitude Training Centre, een stichting opgericht voor beter onderwijs voor meisjes in Kenia en nu een eigen kledinglijn. Al die kleding komt vooralsnog uit Turkije, maar in de toekomst hopen zij uit Kenia.