Nieuws

Brand in studentenflat IBB

De brand in het studentencomplex aan de Ina Boudier Bakkerlaan (IBB) is mogelijk veroorzaakt door een niet goed gedoofde vuurkorf. De brand in de laagbouwflats ontstond in de nacht van zaterdag op zondag. Er raakten vijf mensen licht gewond.

Door Gerard Rutten

Dat meldt het AD Utrechts Nieuwsblad. Het vuur ontstond op en half overdekte overgang op de eerste verdieping van twee flats. Enkele bewoners kregen rook binnen en zijn in het ziekenhuis behandeld. Het complex is korte tijd ontruimd geweest. Zo’n 25 studenten werden opgevangen in een politiebusje.

Volgens de krant ontstond de brand om vier uur ’s nachts. Enkele studenten zeggen dat er die nacht een vuurtje werd gestookt. Sommigen van hen zouden geklaagd hebben over rookoverlast. Volgens een woordvoerster van wooncorporatie SSH, eigenaar van het IBB-complex, is open vuur op deze balkons verboden.

Ramptoerisme
Een student vertelt aan universiteitsplatform DUB dat er sprake is van veel ramptoerisme. Een studente heeft er ondanks de commotie gewoon doorheen geslapen. ‘Maar het ziet er heftig uit.’

Foto DUB