Nieuws

‘Brons’ voor HU-onderzoeker Marleen Sol

Marleen Sol (rechts) tijdens de uitreiking van de Klokhuis Wetenschapsprijs

HU-onderzoeker Marleen Sol is derde geworden in de verkiezing bij de Vrouw in de Media Award 2018 voor Utrecht. Ze ontving 16 procent van de stemmen.

Op de tweede plaats eindigde Nermina Kundić, wethouder in de gemeente Soest, met 22 procent. Duidelijke winnaar is Saskia van Dockum, directeur-bestuurder van Utrechts Landschap, met 34 procent van de stemmen. Stemmers roemen haar om het werk voor het behoud van de natuur.

Sol had haar nominatie te danken aan haar werk bij het Lectoraat Leefstijl en Gezondheid. Daarmee won ze vorig jaar de Klokhuis Wetenschapsprijs. Die kreeg ze voor haar onderzoek naar de vraag hoe kinderen het best kunnen leren om zo goed mogelijk hun rolstoel te gebruiken.

Podium

De Vrouw in de Media Award is een initiatief van Mediaplatform Vaker in de Media en Sprekersbureau ZijSpreekt. Bedoeling is dat vrouwelijke experts en rolmodellen meer zichtbaarheid krijgen in de media. Daarbij is de regionale award een onderdeel van de landelijke Vrouw in de Media Awards. Op voordracht van journalisten en het publiek zijn tien landelijke en per provincie tien regionale rolmodellen geselecteerd. Er kon tot donderdag 31 januari worden gestemd door het publiek.

Op maandagavond 11 februari is de uitreiking van de landelijke award.