Nieuws

Cabo Bianci weer open

Na al het gedoe rondom de sluiting van Cabo Bianci, gaan de deuren vanmiddag weer open. Liesbeth Meijer, directeur bedrijfsvoering FNT, heeft hier toestemming voor gegeven. ‘Dat is wel onder voorwaarde van verscherpt toezicht vanuit ons’, vertelt Meijer. 
 
Daarnaast zijn de regels, die al jaren gelden, opnieuw benadrukt. ‘We hebben de aandacht nogmaals gevestigd op verschillende regels. Bijvoorbeeld geen onheus gedrag richting de bewaking en als de sluitingsbel gaat moet iedereen zonder gedoe naar huis’.
 
De directeur bedrijfsvoering geeft aan graag het gesprek aan te gaan met het bestuur van de faculteitsvereniging van de FNT. ‘Cabo Bianci zit toch in de kelder van een HU-gebouw. Daar gelden de normen en waarden van de HU, anders dan in een kroeg of café die op zichzelf staat,’ vertelt Meijer. Over bij wie welke verantwoordelijkheid ligt, zal vanaf nu meer gesproken worden.
 
Cabo Bianci geeft via Twitter aan dat iedereen die naar de heropening komt een gratis biertje krijgt. Volgens Meijer is dit prima. ‘Ik vertrouw erop dat het bestuur van Cabo Bianci hier goed mee omgaat en dat het niet escaleert door gratis drank te verstrekken. En gebeurt dat wel… Ja, dan houdt het toch een keer op. Maar daar gaan we niet van uit.’