Columns

Cherso in Cork

Donderdagavond is naast de traditionele weekendavonden, vrijdag en zaterdag, de beste uitgaansavond in Cork (de dinsdag is – additioneel – in opmars).
Afgelopen donderdag zaten maar liefst 1,1 miljoen mensen aan de buis gekluisterd naar de laatste aflevering van Oh Oh Cherso te kijken. Dat blijkt uit cijfers van Stichting Kijk Onderzoek. De eerlijkheid gebiedt dat ik dat programma niet één keer heb gezien. Wel een paar van de zogenaamde trailers en Sterretje en Jokertje bij Paul en Witteman zien optreden. Nu net even op Google gekeken voor de juiste spelling. En meteen viel me het aantal sites op. Waarom is deze reality-serie tien weken lang zo goed bekeken?

Waarschijnlijk heeft het te maken met het voyeurisme van de mens. Een van de succesfactoren van Big Brother en van de disco’s die collega Nerko Hadziarapovic en ik in Cork hebben bezocht. Je kijkt je ogen uit. De temperatuur in de disco is vergelijkbaar met die van discotheken in ons land, de buiten temperatuur is in Cork echt lager. Maar dit weerhoudt met name meisjes er niet van om met een bloot en kort jurkje over straat te paraderen, sommigen waggelend op hoge hakken, anderen op blote voeten met de schoenen in hun hand. Voor ons: kijkplezier.