Nieuws

Club HAL16 stopt definitief

HAL16 aan de Archimedeslaan stopt definitief. De verantwoordelijken achter de club hebben besloten om niet in hoger beroep te gaan tegen het vonnis van de rechter dat ze het pand moeten ontruimen.

De verhuurder Stichting Tijdelijk Wonen was naar de rechter gestapt om HAL16 uit het pand te krijgen. Dit zou gerechtvaardigd zijn op basis van twee gronden: de betalingsachterstand en de overlast die de club veroorzaakt voor omwonenden. De rechter heeft niet naar het tweede punt gekeken, de betalingsachterstand van 83.476,80 euro bleek voldoende te zijn om de eis van ontruiming in te willigen.
 
De verklaring van HAL16:
'Aan alles komt dus inderdaad een eind..
We hebben besloten om niet in hoger beroep te gaan. Wat inhoud dat HAL16 stopt te bestaan.
Te veel krachten hebben er voor gezorgd dat we langzaam zijn uitgerookt en moesten stoppen. Los van dat, hebben we een ontzettend mooie tijd gehad. De tranen biggelen inmiddels over onze wangen. De herinneringen die met vlagen door onze hoofden schieten doen woorden te kort, maar waren fantastisch en nu al legendarisch.
De plek die problemen oplost met een glimlach, de plek die in enkele jaren tijd nationale en internationale faam kreeg, de plek die honderden artiesten, vele initiatieven, kunstenaars en organisaties een podium bood houdt op te bestaan.
Synergie, samenhang en liefde waren het toverwoord. We willen jullie bedanken. Voor de glimlach die jullie iedere keer maar weer op ons gezicht toverde. Voor de gemaakte danspassen en de onvoorwaardelijke trouw.
We willen nog niet dat het klaar is, dat het stopt. Maar het moet. Afgelopen weekend was het allerlaatste weekend in HAL16. Wellicht een doorstart op een andere plek. We gaan het zien en houden jullie op de hoogte.
Voor nu.
Liefde en dank!'

Bron: DUIC.nl