Nieuws

Collegevoorzitter Geri Bonhof vertrekt

Per 1 september 2015 stopt Geri Bonhof na 12 jaar als collegevoorzitter van de HU. Dat staat in een bericht op Sharepoint. 

Bonhof begon 12 jaar geleden als voorzitter van het college van bestuur. Op 1 september aanstaande loopt haar huidige benoemingsperiode af. Bonhof en de Raad van Toezicht van de HU hebben gezamenlijk besloten dat ze niet voor een nieuwe termijn benoemd zal worden. Bonhof zal dan afscheid nemen van de HU. ​

De Raad van Toezicht is al gestart met de wervings- en selectieprocedure. Het functieprofiel is vastgesteld na raadpleging van de Hogeschoolraad en 'enkele sleutelfiguren uit de organisatie', aldus het bericht (inlog verplicht). Searchbureau Maes & Lunau ondersteunt het wervings- en selectieproces.  Ook komt er een Benoemings Advies Commissie, die in februari door de Raad van Toezicht zal worden benoemd.

Bedoeling is dat de nieuwe voorzitter van het CvB per mei aanstaande wordt benoemd, zodat de nieuwe voorzitter op 1 september 2015 direct aan de slag kan.

UPDATE

Bonhof wil nog niet uitgebreid terugblikken of vooruitkijken. Per mail laat ze weten: 'Na een periode van twaalf enerverende jaren bij HU ga ik mijn loopbaan een andere wending geven. Graag zet ik mijn kennis en ervaring in op het gebied van toezicht en advies. Het komende halfjaar zet ik mijn activiteiten als voorzitter van het College van Bestuur onverminderd voort.'

Zie ook: