Lifestyle

Roffest

Op de site wordt zich al twitterend afgevraagd of de stijgende kaartverkoop van de tweede editie van ROFFEST te wijten is aan de populariteit van ‘de kleine vliegeraar’. En ja, degenen die Kytemans hip-hop orkest nog niet hebben kunnen aanschouwen, moeten dit event gaan zien. Maar om deze act nu werkelijk alle credits te geven is wat overdreven. Want voor die appel en dat ei (namelijk 15 euro) kun je je zaterdag 20 juni de hele dag gruwelijk laten meevoeren in een hip-hop flow. Van rappers tot een breakdance-event, een old school turntablewedstrijd en nog veel meer gekkigheid. Trajectum zet de hoogtepunten op een rijtje.

C-mon & Kypski:
Een van ’s werelds beste turntablists Kypski en de even zo gerespecteerde producer C-mon knutselen al 10 jaar aan hun filmische muzikale reizen. Dit bracht ze naar alle uithoeken van de wereld. Deze zomer laat het duo Instanbul en New York even voor wat het is om lekker aan hun vierde plaat te werken. Op ROFFEST 2009 laten ze hun nieuwste tracks horen.
www.myspace.com/cmonandkypski

Salah Edin:
Hij haalde het nieuws met zijn persiflage op Mohammed B, die een jaar later per ongeluk door Wilders in diens Fitna werd gebruikt. Salah Edin houdt Nederland een spiegel voor. Nu krijgt Nederland zijn eerste Arabisch gerapte album voor de kiezen: Horr.
www.myspace.com/salahedin1

Leeroy (Saian Supa Crew):.
Deze franse MC was ooit een van de drijvende krachten achter de Saian Supa Crew. Tegenwoordig werkt hij onder andere samen met Pete Philly & Perquisite. Deze maand komt hij als buitenlandse primeur op ROFFEST rocken!
www.myspace.com/leeroytanaka

IDA dj-championship:
Onder begeleiding van Utrechts voortrekker dj Mseize laten deelnemers uit Nederland en België zien welke kunsten ze met de Technics (draaitafel) kunnen. De winnaar plaats zich sowieso voor de wereldfinale in Polen. Met dj’s Shiftee (US), Irie (NL) en Damented (BE) in de jury.
www.myspace.com/internationaldjassociation

DJ Erick:
Utrechtse reggae is even ondergewaardeerd als hiphop jarenlang was. Terwijl ergens aan de Oudegracht altijd wel een reggaeparty te vieren valt, weten maar weinigen deze plekken te vinden. Daarom zal dj Erick dit keer op ROFFEST de zon laten schijnen met zijn ‘East African sound’.
www.myspace.com/djerickkenya

Dutch B-boy breakdance battle:
Dutch B-boy maakt al tijdenlang furore met de meest spraakmakende breakdance-events in Europa. Vorig jaar kwamen al zestien crews uit alle hoeken van het
land naar Roffest om de strijd met elkaar aan te binden. Dit jaar is er weer 800 euro prijzengeld!
www.myspace.com/dutchbboy

Roffest, zaterdag 20 juni 2009
Locatie: Paperdome terrein, Hogeweide 3, Utrecht
Aanvang: 13:00 uur
Eind: 23:00 uur
Voorverkoop: 15 euro
Aan de deur: 20 euro