Lifestyle

Top drie voor nop op Tweetakt

Utrecht staat tot en met zondag 6 april in het teken van Tweetakt. Nog tot zondag kun je op verschillende plekken in de stad genieten van alles wat met jeugdtheater te maken heeft. Wij vinden vooral het festivalcentrum op de Neude een hoogtepunt. Hier in de kassen broeit er negen dagen lang weer heel wat creativiteit op. Let er wel op dat je je mooiste pakje aandoet, want je staat hier nogal in de kijker. Trajectum testte de top 3 gratis attracties.

Op 3: De Pauwtomaat


Wat?
Laat je in een Bassie en Adriaan-achtige caravan interviewen door Jeroen Pauw, Neerlands beste ondervrager. Door middel van videobeelden simuleer je een interview. Dus stort je hart uit, maak een politiek statement of flirt er hevig op los. Jouw beelden worden vervolgens met die van Pauw aan elkaar gemonteerd. Zo lijkt het net alsof je een tête à tête met de playboy van de publieke omroep hebt gehad. Kun je mooi je moeder mee imponeren.

Wachttijd:
Toen wij eenmaal de moed bij elkaar hadden geraapt (want: want bang voor zwetende handen, stotterende antwoorden en een rood hoofd), bleken de opnamebanden vol. Grrr… Later hebben we er een half uur voor in de rij gestaan.
Eindresultaat: Het filmpje lijkt net echt en kun je terugkijken op via www.tweetakt.net

Op nummer 2: De Clipfanger


Wat?
Maak op je favoriete liedje een eigen videoclip. De camera registreert alles, verknipt het, husselt het door elkaar en maakt er een eigen clip van. Deze attractie is overigens ook leuk voor de toeschouwer.

Wachttijd:
Achteraan in de rij oefenen we stiekem een paar keer op de achtergrond van clips van onze voorgangers. Na tien minuten zijn we aan de beurt en pakken uit met onze beste moves.
Eindresultaat: Ook als je geen dancing queen bent, is de Clipfanger hilarisch. Slecht heupwiegen worden omgetoverd tot de meest flitsende pasjes. De clips kun je via de website van Tweetakt opvragen.

En de absolute nummer 1: Portretterie


Wat?
De Portretterie van theatermaker- en performer Joris en multi-mediakunstenaar Luis is een – zoals ze zelf omschrijven – modern-nostalgische fotostudio met decorstukken, achterwanden, hoeden, tassen, jassen en een opgezette vos. Je gaat voor een neutrale achtergrond op de foto. Joris en Luis monteren je vervolgens in een wintersportlandschap, op een frisse weide met konijntjes of onder water tussen de kwallen. Inspraak op je achtergrond heb je niet. Maar die keus kan je met een gerust hart aan Joris en Luis overlaten, zij zijn de artiesten.

Wachttijd:
Geduld is het enige dat je over moet hebben voor een mooi portret. Wij melden ons om 14 uur en kunnen een afspraak maken voor 16.15 uur. Op de foto zelf moet je vervolgens nog een half uur in spanning zitten. Gelukkig wordt de wachtkamer van de Portretterie gehost door twee über-snoezige gastvrouwen.
Eindresultaat: Een sprookjesachtige ansichtkaart, die je beslist in een kitscherig lijstje aan je muur wilt!

Kijk op www.tweetakt.net voor het programma.

foto onderschrift: Juul en Joyce door Joris en Luis