Op kamers

De kamer van Sophie is ‘net een kunstwerk’

Sophie Bierhuizen (21) heeft een tijdelijke kamer in Lombok. De keuken, badkamer, wc en het dakterras deelt ze met twee huisgenoten. We konden haar kamer nog net op tijd vastleggen voor ‘Op kamers’, want over een paar weken vertrekt ze naar Finland en moet ze haar kamer weer afstaan.

Woont er: ongeveer een half jaar
Betaalt: 315 euro inclusief
Grootte: 12 m2

Sophie vond haar kamer via Facebook. Ze heeft het ‘gigantisch naar haar zin’ met haar huisgenoten en dat is meteen ook wat ze het leukst vindt aan haar woonplek. Over een paar weken vertrekt Sophie naar Finland, waar ze voor een half jaar een minor volgt. Wanneer ze terugkomt, hoopt ze dat er weer een plekje vrij is in het huis.

foto-2_opkamersSophie zit het liefst achter haar bureau, maar als ze last krijgt van haar rug, verhuist ze naar haar bed.

foto-3_opkamers In de gezamenlijke keuken hangen veel foto’s van leuke momenten die Sophie met haar huisgenoten beleefde.

Sophie vindt de fotomuur in de keuken tof, maar verzamelt liever ‘fysieke herinneringen’ dan foto’s. Wanneer ze iets bijzonders heeft meegemaakt, neemt ze een souvenir mee van die plek. En die is meestal niet in winkels te koop. Neem het ingelijste servetje  op haar bureau: haar vriend tekende en schreef het servetje vol tijdens een avond uit.

foto-4_opkamers
Op haar kastje ligt (verborgen onder allerlei andere spulletjes) een mini-dienblaadje. Tijdens hun eerste vakantie samen, aten Sophie en haar vriend in een chique restaurant. Bij het afrekenen kwam de fysieke herinnering (het dienblaadje) op tafel te liggen en nam zij het mee naar huis.

foto-5_opkamers

foto-6_opkamers

Sophie gebruikt de vloer als nachtkastje. Op dit ‘nachtkastje’ ligt een stapel boeken en een wortelknuffel van IKEA.

‘Jouw kamer is net een kunstwerk. Overal waar je kijkt, is iets te zien’, zei een huisgenoot een keer tegen haar. Ze omschrijft de stijl van haar kamer daarom als ‘een verzameling troep die wel tot zijn recht kan komen’. Een van de meest opvallende dingen in de kamer: het gigantische legohoofd dat ze van haar vriend kreeg. Wanneer Sophie verhuist, verhuist het hoofd met haar mee.
foto-7_opkamersAls er brand uitbreekt, zal haar kamer het snelst affikken vanwege de grote hoeveelheid  spullen – daarvan is ze overtuigd. Toch zal ze er alles aan doen om haar laptop te redden.

Waar ze over tien jaar is? Dat weet Sophie nog niet precies. Ze hoopt in ieder geval gelukkig te zijn.