Achtergrond

De Stage: Fairtrade

Wie? Celine van de Moosdijk
Leeftijd? 23
Studie? Bedrijfscommunicatie
Waar? Landelijke Vereniging voor Wereldwinkels
Uren? 36 uur
Stagevergoeding? 275 euro
Periode? 20 weken, 17 augustus – eind december

‘Mijn stage bij de Landelijke Vereniging voor Wereldwinkels is geweldig. Ik werk op de afdeling communicatie en marketing. Het is hier onze taak om mensen door middel van campagnes duidelijk te maken wat het begrip ‘fairtrade’ inhoudt. Het doel van de Wereldwinkels is dat zoveel mogelijk mensen eerlijk gaan inkopen en verhandelen. Zo heb ik met ondersteuning van posters, persberichten en een sociaal maatschappelijke game een campagne gevoerd. De game is bedoeld om jongeren te informeren over eerlijke handel.
De Wereldwinkel bestaat dit jaar veertig jaar, hierdoor heb ik het drukker dan mijn voorgangers.  Ik heb een jubileumevenement georganiseerd en werf momenteel mensen om mee te doen met een wereldrecordpoging fairtrade koffie drinken.
Ik werk met een fijn team, bestaande uit twaalf personen. Iedereen is gedreven en gemotiveerd. Ik leer in een korte periode veel over het bedrijf en mijn functie. Daarnaast leer ik mezelf beter kennen. Ik ben maatschappelijk betrokken, waardoor deze stage perfect bij mij past. Ik maak soms lange dagen, maar omdat ik weet dat ik met iets goeds bezig ben, krijg ik energie om door te gaan.
Later wil ik graag bij een soortgelijk bedrijf werken. Toch moet ik waarschijnlijk eerst aan de slag bij een commercieel bedrijf om mijn studieschuld af te betalen.’