De Daktuin: sjofele bankstellen en Utrechts bier

Zes weken lang kan iedereen er chillen, eten, drinken en zich laten amuseren door muziek en veel meer.

De derde editie van De Daktuin in De Uithof is maandag 18 mei van start gegaan. Zes weken lang kan iedereen er chillen, eten, drinken en zich laten amuseren door muziek en veel meer.

‘Liefde.’ ‘Relaxen.’ ‘Vitamine D.’ ‘Superwifi.’ Houten bordjes met aanlokkelijke teksten wijzen de weg naar de Heidelberglaan 3. Een groene loper voor de deur markeert de ingang van de parkeergarage boven de Universiteitsbibliotheek. Op de zesde verdieping is het dak omgetoverd tot een groene oase. Hier huist tot en met 26 juni terrascafé De Daktuin.

Sjofele bankstellen
Voor de bezoekers staan er sjofele bankstellen en de tafels zijn gemaakt van deuren, met boomstammen als poten. Her en der groeit jonge aanplant. In de hoek staat een kleine caravan, langs de reling een piano. Van stevige golfplaten en sloophout is een caféruimte getimmerd. Op de tap bieren van de Utrechtse brouwerij De Leckere.

De Daktuin brengt een gevarieerd programma. De vaste ingrediënten: op maandag van 15.00 tot 18.00 uur spelletjes doen, dinsdag van 13.00 tot 14.00 uur zijn er sprekers over duurzaamheid, innovatie en sociaal ondernemerschap, op woensdag is er de mogelijkheid tot gezamenlijk powernappen, donderdag een workshop koken (16.00-18.00 uur), vrijdag borrelen met live muziek (15.00-21.00 uur) en zaterdag bijzondere gerechten proeven (15.00-21.00 uur).   
 

Volg ons op Instagram
Reageer!
Reageer!
Deel via...