Nieuws

deBeschaving: Blaudzun klaar voordat Oranje begint

Festival deBeschaving, aanstaande zaterdag in de Botanische Tuinen in de Uithof, past het tijdschema aan. Zo kan iedereen in elk geval kijken naar de kwartfinale van het WK voetbal, Nederland – Costa Rica. En naar Blaudzun.

De festivalorganisatie kreeg de vraag de afgelopen dagen duizenden malen gesteld: wat doen jullie met het voetbal? Oorspronkelijke planning was dat Blaudzun als afsluitende act om 22 uur zou beginnen. Maar op datzelfde tijdstip begint ook de kwartfinale van het Nederlands Elftal.

Tot 23 uur
De organisatie ging vandaag in overleg met de gemeente Utrecht over de mogelijkheden. Kan de vergunning, die tot 23 uur loopt, worden verlengd? Mag een groot tv-scherm worden opgehangen?

Het initiatief voor een megascherm kreeg al steun van de lokale CDA-fractie. Die heeft het college via schriftelijke vragen opgeroepen een vergunning af te geven. Maar duidelijkheid daarover is er nog niet.

Later vanmiddag
Op Twitter laat deBeschaving weten dat de aanvangstijd van het festival niet verandert. Het optreden van Blaudzun zal afgelopen zijn voordat de voetbalwedstrijd begint. En tijdens de wedstrijd loopt een deel van het programma nog wel door.

Later wordt duidelijk of deBeschaving ook het voetbal mag uitzenden.