Nieuws

deBeschaving: schade door Oranje-verbod

Festival deBeschaving dreigt verlies te hebben gedraaid op het festival. Volgens de organisatie komt dat mede door het niet mogen uitzenden van de kwartfinale van het Nederlands elftal tegen Costa Rica. Dat meldt DUIC.nl.  

Er is ook goed nieuws voor de organisatie: het evenement wordt volgend jaar opgenomen in het programma van de Grand Départ Utrecht 2015.

Een heuse rel werd het afgelopen week: het al dan niet plaatsen van een groot scherm om de kwartfinale van het WK op te mogen uitzenden. DeBeschaving vreesde een verlies aan inkomsten, terwijl de gemeente de veiligheid niet kon garanderen en er dus niet aan wilde beginnen. Nu het festival achter de rug is, wordt de schade opgemaakt. 'De organisatie is aan het rekenen en weet op dit moment nog niet of het festival uit de rode cijfers kan blijven,' laat deBeschaving weten.

'Fuck you, gemeente Utrecht
'
Blaudzun speelde afgelopen zaterdag vlak voor aanvang van de wedstrijd. Tijdens zijn optreden vertrok een groot deel van de in oranje gehulde bezoekers richting de binnenstad op zoek naar een plek om de voetbalwedstrijd te bekijken. Hij sloot zijn set daarom af met de woorden: ‘Bedankt deBeschaving, fuck you Gemeente Utrecht’.

Tweedaags
Volgend jaar wil het festival de samenwerking aangaan met de Tour de France, die dan in Utrecht van start gaat. Het plan is om DeBeschaving als side event op te nemen in het het programma van de Tour. Wel verhuist het festival dan een week naar voren, naar het weekend van 27 en 28 juni. Ook wil de organisatie het festival uitbreiden naar een tweedaags evenement.