Declaraties bestuurders zijn in orde, zegt Onderwijsinspectie

Blijkt uit een vervolgonderzoek bij vier hogescholen en vier universiteiten door de Onderwijsinspectie.

Het valt allemaal wel mee met die exorbitante declaraties van bestuurders in het hoger onderwijs. Dit blijkt uit een vervolgonderzoek bij vier hogescholen en vier universiteiten door de Onderwijsinspectie.

Door Bas Belleman (HOP)

Vorig najaar onderzocht de Onderwijsinspectie het declaratiegedrag van bestuurders in het hoger onderwijs. Want RTL Nieuws had een reeks voorbeelden van vreemde declaraties boven water had gehaald. Het ging om privéritjes met de dienstauto, peperdure bureaustoelen en prijzige vliegtickets.

Grote problemen trof de inspectie niet aan, maar bij acht onderwijsinstellingen bleek nader onderzoek nodig. De HU was daarbij niet in beeld, meldde een woordvoerder. Vrijdag stuurde minister Bussemaker de uitkomst hiervan naar de Tweede Kamer: bij geen van de instellingen hoeft de inspectie de boeken er nog eens op na te slaan. Er zijn wel fouten gemaakt, vooral bij vergoedingen aan medewerkers, maar verder dan een vermaning hoeft de inspectie niet te gaan.

Overigens stortte de collegevoorzitter van de Universiteit Utrecht na de onthulling van RTL Nieuws ruim zestienduizend euro aan de universiteit terug.

Volg ons op Instagram
Reageer!
Reageer!
Deel via...