Nieuws

Directeur Business Administration weg

Directeur Jaap van Voorst van het Instituut Business Administration zal van zijn functie worden ontheven. Er wordt een andere baan binnen de HU gezocht.

Dit meldt het directieteam van de faculteit Economie en Management in een brief aan het personeel. De maatregel is ‘in goed overleg’ met Van Voorst genomen. De exacte reden wordt niet gegeven. Het gaat om problemen ‘binnen het directieteam’ en het is vanwege de privacy van betrokkenen ‘niet aan de orde om hier openheid van zaken te geven’, zo staat in de brief. Van Voorst zit sinds enkele weken thuis en beraadt zich over vervolgstappen.

Het personeel van het instituut is vorige week maandag door een mailtje en tijdens een bijeenkomst door faculteitsdirecteur Arnick Boons ingelicht. Omdat de informatie de medewerkers mogelijk heeft verrast en zelfs ‘gevoelens van onveiligheid’ heeft bezorgd, is eind van de week nog een uitgebreidere brief gestuurd.

De indruk kan zijn gewekt, stelt de directie, dat er sprake is van een ‘bliksemsnelle actie’ met ‘veel willekeur’. Maar dat is niet het geval. De kwestie is vooral binnen het directieteam besproken. ‘In algemene zin kan alleen gemeld worden dat er diverse gesprekken zijn geweest en dat er zorgvuldig is gehandeld alvorens tot dit besluit te komen.’