Nieuws

Discotheek Woollomooloo voorlopig gesloten

Een pre-party voor de UIT2015 in de Woollomoolo is afgelopen zaterdagnacht door grote drukte dramatisch verlopen. In overleg met de gemeente heeft de eigenaar van de discotheek het Utrechts Studenten Corps (USC)op het Janskerkhof de deuren voorlopig gesloten. De senaat van USC heeft een verklaring op haar site gezet.

Er raakten in de nacht van zaterdag op zondag feestgangers in de verdrukking door de drukte bij de deur die als in- en uitgang werd gebruikt. Een van hen raakte gewond, anderen hadden last van ademhalingsproblemen. De verklaring leest als volgt: 

'De Senaat van het USC en het bestuur van de Woolloomooloo willen ervoor zorgen dat de veiligheid van de studentendiscotheek de Woolloomooloo gewaarborgd wordt. In goed overleg met de Gemeente Utrecht heeft vandaag een evaluatie plaatsgevonden van de gebeurtenissen van de nacht van 8 op 9 augustus.

De Senaat van het USC en het bestuur van de Woolloomooloo hebben besloten om in deze drukke introductieperiode geen risico’s te nemen. Dit heeft ertoe geleid dat wij het besluit hebben genomen om tot nader order de sociëteit te gebruiken voor de festiviteiten van het Utrechtsch Studenten Corps. De Woolloomooloo zal niet geopend zijn als discotheek, maar wordt enkel gebruikt om de stroom van mensen te geleiden.De Gemeente Utrecht staat achter deze beslissing. Gezamenlijk worden de randvoorwaarden van een veilige en professionele discotheek opnieuw getoetst.

Wij wensen allen een verantwoorde en veilige Introductieweek toe.'

UITlopers hoeven zich geen zorgen te maken om hun stapavonden, de komende dagen kunnen zij veilig terecht in TivoliVredenburg.