Docent van het Jaar 2011 – de finalisten

Docent van het Jaar 2011 - de finalisten

Finalist 1: Henry van Kraanen
Video: http://vimeo.com/21734278

De eerste finalist van de Docent van het Jaar-verkiezing is Henry van Kraanen. Hij werkt nog niet zo heel lang bij de HU, hij is net overgekomen van Hogeschool Domstad. Op dit moment werkt hij nog in Utrecht en Amersfoort, vanaf komend schooljaar zijn alle lessen van de Pabo in de Keistad.

Bekend van
Henry is een zeer betrokken persoonlijkheid. Hij voelt zich op school vaak als een vader. En dat terwijl hij thuis ook nog vier kinderen heeft in de leeftijd van 5, 7, 9 en 11. Rekenkundig goed gekozen, maar wat kun je verwachten van een docent rekenen. Het opvoeden houdt bij hem eigenlijk nooit op, hij is 24 uur per dag papa.

Volgens zijn studenten
•    ‘Veel persoonlijke aandacht, grappig en een prettige docent. Je bent geen nummer, maar echt een student.’
•    ‘Superenthousiast in zijn vak en het overbrengen van de liefde voor rekenen.’
•    ‘Een van de weinige leerkrachten die het woord empathie begrijpt!’

Finalist 2: Joost Ansems
Video: http://vimeo.com/21734059


De tweede finalist van de Docent van het Jaar-verkiezing is Joost Ansems. Een monument op de faculteit Maatschappij en Recht, waar hij organisatiekunde en Nederlands geeft aan studenten Personeel en Arbeid.

Bekend van
Naast het feit dat hij als twee druppels water lijkt op de mascotte Govert van de Docent van het Jaar-verkiezing, is hij vooral bekend door zijn mogelijkheid het beste in studenten naar boven te halen. Als ze niet zelfverzekerd zijn, weet hij ze te motiveren. Hij voelt aan wat een student nodig heeft.

Volgens zijn studenten
•    ‘Joost is zeer toegankelijk en hij straalt energie uit.’
•    ‘Ik vind Joost een sympathieke intelligente spontane docent, we zouden er meer van moeten hebben!’
•    ‘Hij is constant op zoek naar nieuwe stof en lesvormen. Zo hebben we een keer voor de les gemediteerd.’

Finalist 3: Paul Go
Video: http://vimeo.com/21734381

De derde finalist van de Docent van het Jaar-verkiezing is Paul Go. Hij gaf al eerder les op de faculteit Maatschappij en Recht aan de opleidingen Sociaal Pedagogische Hulpverlening en Cultureel Maatschappelijke Vorming. Nu is hij docent geluidstechniek bij de opleiding mediatechnologie op de faculteit Natuur en Techniek.

Bekend van
Bij ieder mondeling tentamen dat hij afneemt, zit een oud-student om samen met hem de beoordelingen te doen. Zo houdt hij de betrokkenheid van de studenten hoog en hoeft hij zelf niet overal op te letten. Ook laat hij studenten vaak wat computerklusjes voor hem oplossen, hij is niet zo heel goed met de pc.

Volgens zijn studenten
•    ‘Hij voegt ziel aan zijn les toe.’
•    ‘Hij ziet zijn vak niet als herhaling van het vorig jaar, hij zorgt dat er nieuwe uitdagingen zijn wat betreft projecten.’
•    ‘Hij zet zich in voor mij, dus ik zet mij in voor hem. Dit zie je lang niet bij iedere docent terug.’

Finalist 4: Roderick Udo
Video: http://vimeo.com/21734381


De vierde finalist van de Docent van het Jaar-verkiezing is Roderick Udo. Hij is pas 25 jaar oud, maar al ruim drie jaar docent aan de faculteit Economie en Management. Hij geeft bedrijfseconomie en accountancy.

Bekend van
Roderick geeft slechts drie dagen les op de FEM, maar hij is er elke dag te vinden. Hij vindt dat hij er moet zijn voor de studenten. Ze moeten op elk moment binnen kunnen lopen. Behalve als hij zelf onderzoek aan het doen is naar technologie in de gezondheidszorg. Over dat laatste onderzoek presenteerde hij recentelijk op de London School of Economics de resultaten.

Volgens zijn studenten
•    ‘Door zijn motivatie en enthousiasme raak je enthousiast voor zijn vakken, waardoor je harder werkt een meer wil leren.’
•    ‘Hij heeft persoonlijke aandacht: hij vraagt hoe je het hebt gehad bij een muziekfestival, of hoe een operatie is gegaan.’
•    ‘Hij geeft je niet het gevoel dat je dom bent als je dezelfde vraag honderd keer stelt.’

Finalist 5: Simone Hackett
Video: http://vimeo.com/21734363

De vijfde finalist van de Docent van het Jaar-verkiezing is Simone Hackett. Deze 28-jarige Ierse is al vier jaar docente Engels en sociologie aan de faculteiten Communicatie en Journalistiek en Economie en Management.

Bekend van
Haar tomeloze interesse in haar studenten. Dat ligt opgesloten in haar persoon, ze wil graag weten wat iemand beweegt. Dat blijkt ook wel uit de uitstapjes die ze maakt naar bijvoorbeeld de faculteitskroeg Stef’s. Of de trip naar Praag die haar van de finale weghoudt. Ten minste, lijfelijk zal ze niet aanwezig zijn, maar een presentatie geven zal ze gewoon doen! Kom allen kijken!

Volgens haar studenten
•    ‘interactive lectures, good examples, good attitude towards student, positive, understanding, inspiring.’
•    ‘Zij is een docent die een saaie les daadwerkelijk weer interessant kan maken.’
•    ‘She’s one of the best teachers I have ever met. She is open and friendly, but still professional. She is always prepared and reliable.’

Reageer!
Reageer!
Deel via...