Nieuws

Eerste NK trefbal ooit op Sportcentrum Olympos

Vier (oud-)studenten misten het 'ouderwetse' trefbal zo erg, dat zij een Nederlands Kampioenschap organiseren. Op 12 maart is iedereen welkom mee te doen met het sportieve evenement. Naast eeuwige roem zijn er tickets voor het WK Dodgeball te winnen.

Trefbal heeft niet zo'n suf imago als het lijkt, aldus mede-organisator Jouri Schoemaker. Hij organiseert de dag op Sportcentrum Olympos en er blijkt vraag naar te zijn: binnen drie weken meldden zich meer dan 200 deelnemers aan. Schoemaker heeft sinds zijn schooltijd geen trefbal meer aangeraakt, maar is gegrepen door de grootsheid van het evenement. 'Ik merkte dat er een gat in de markt is. Eerder organiseerde ik het NK Risk, dat bleek een groot succes. Meer dan 300 mensen kwamen hierop af.' 

Volgens de organisator melden veel verschillende mensen zich aan. Natuurlijk veel studenten, jongeren en begin-dertigers. Soms zijn het bedrijven die zich met een groepje collega’s inschrijven, maar ook handbalteams staan te popelen om 'hun' sport op de kaart te zetten. 

Inschrijven kan nog altijd via de website