Elsevier zet Hogeschool Utrecht op laatste plaats

Volgens het weekblad telt de HU zeven opleidingen met een positieve beoordeling en liefst 27 met een negatieve score.

Foto: Femke van den Heuvel

In het jaarlijks onderzoek van Elsevier Weekblad naar de beste studies eindigt de HU onderaan op de ranglijst van beste hogescholen.

Volgens het weekblad telt de HU zeven opleidingen met een positieve beoordeling en liefst 27 met een negatieve score. De rest (26 opleidingen) scoort gemiddeld, aldus het onderzoek.

In vergelijking met vorig jaar is dat een achteruitgang. Elsevier telde toen elf positief beoordeelde HU-opleidingen en 23 opleidingen met een negatief oordeel. Daarmee eindigde de HU als twaalfde van de achttien brede HBO-instellingen. Dit jaar als zestiende van de zestien.

Beste docenten
Dit jaar heeft Elsevier Weekblad ook een overzicht gemaakt van opleidingen met de beste docenten. Daarin komt de HU niet voor. Wel eenmaal in het rijtje met de slechtste docenten: bij de lerarenopleiding Aardrijkskunde.

Ook in het rijtje met uitschieters staat een negatieve beoordeling voor de HU centraal: van alle opleidingen krijgt Journalistiek aan de HU de laagste score van studenten.

Keuzegids
De laatste plaats voor de HU komt enkele dagen na het verschijnen van de HBO Keuzegids. Daarin stond de HU op een gedeelde een-na-laatste plaats. Het verschil is vooral te verklaren door een andere weging van de resultaten. Wel maken beide onderzoeken gebruik van de antwoorden uit de Nationale Studenten Enquête. En in beide ranglijsten toont de HU een daling in de waardering ten opzichte van vorig jaar.

Volg ons op Instagram
Reageer!
Reageer!
Deel via...
 

1 reactie

Het is niet meer mogelijk om te reageren

  1. Ik word misselijk van zulke berichten. Er is weinig aandacht voor voldoende of goede accreditatieresultaten, maar als de HU genoemd wordt in negatieve zin, dan is Trajectum er vaak als de kippen bij om dit op de site te klappen. Zet eens een opleiding in het zonnetje, schrijf eens wat over bedrijfsvoering die ontzettend is verbeterd of deel een good practice: ook fijn! Bij het openen van de website zakt me de moed soms in de schoenen. Jammer.