Nieuws

Eten bij S.S.R.-N.U. voor vluchtelingstudenten

Studentenvereniging  S.S.R.-N.U. stelt haar deuren open voor iedereen die vluchtelingstudenten een warm hart toedraagt. Op het programma staat onder meer het nuttigen van een maaltijd voor een klein bedrag. De opbrengsten gaan naar Stichting UAF dat zich inzet voor de afronding van de opleiding van een vluchteling-student.  

‘We willen graag dat iedereen een kans krijgt om (af te) studeren: we zien dat dit nu nog niet voor iedereen weggelegd is.’ HU-student Bedrijfskunde en vice-praeses van de Christelijke Vereniging Juriaan Mulder legt uit dat de vereniging zich niet bekommert om de vraag of vluchtelingen wel of niet moeten worden toegelaten.‘Ze komen hierheen, wij buigen ons over de vraag wát we daar vervolgens mee doen.’

Naast het dagelijkse diner staat wordt een vluchtelingendebat  en een 24-uurs borrel georganiseerd. ‘Die combinatie van evenementen sluit aan op de waarden van de vereniging: vorming, vriendschap en maatschappelijke betrokkenheid. Bij S.S.R. N.U. is iedereen erg betrokken. Zo hebben we een tijd geleden pakketten verzameld met kleding en voedsel voor vluchtelingen die werden verwacht. Ook zijn er leden die weleens eten met vluchtelingen', aldus de betrokken vice-voorzitter. 

Het bestuurslid van de vereniging is serieus over de vluchtelingenproblematiek maar optimistisch over de Utrechtse inzet: ‘Ook bij de universiteit werd laatst een diner en disco georganiseerd. In Utrecht speelt hulp geven heel erg. Desondanks is extra aandacht nooit weg.’

Bekijk het Facebook evenement voor meer informatie: https://www.facebook.com/events/1709445882625184/
Van 7 t/m 10 december kan vanaf 18.00 uur gegeten worden. De maaltijd kost  €5,- en aanmelden kan via ikeetmee@ssr-nu.nl.
Zonder aanmelden kan je ook langskomen, maar let op: vol = vol.