Nieuws

Foto-expositie over imperfectie

Een winkel in Hoog Catharijne wordt woensdag 22 januari voor 24 uur omgetoverd tot een galerie. Studenten van de minor Fotojournalistiek en Beeldredactie exposeren er hun fotoseries onder het overkoepelende thema 'imperfectie'. 

Vanaf november hebben 22 studenten ieder een fotoserie gemaakt binnen het thema imperfectie. De onderwerpen lopen flink uiteen: van een lichamelijke beperking tot oude versleten knuffelbeesten. Naast de foto’s worden er ook multimediaproducties getoond waarin foto’s, film en geluid samenkomen. Verder is er een magazine verkrijgbaar waar ieders project wordt toegelicht door middel van een verhaal met bijpassend beeld.
Multimediaproducties
De expositie wordt geopend door Alexander Schippers, oud-minorstudent Fotojournalistiek en Beeldredactie en inmiddels fotograaf. Hij luidt de avond feestelijk in met een korte speech waarin het thema nader wordt uitgediept. Behalve op de openingsavond zijn de foto’s en multimediaproducties nog op donderdag 23 januari van 12.00 tot 21.00 uur te bezichtigen.
 
Vastgoedbedrijf Corio heeft een leegstaand winkelpand aan de studenten beschikbaar gesteld. De winkel bevindt zich in de B-gang op de eerste etage van het winkelcentrum bij de grote Albert Heijn (Godebaldkwartier). De opening start om 17.30. De entree is gratis.

Bron: HU Redactie/foto Lisette Zeegers